Моят Рай на Земята


ENGLISH POST


Лятната ни вила е най-разкошното място, което познавам. Може би светът предлага още други невъзможни гледки, но моето сърце е само тук и вечно ще е.

Вилата е моят дом, моето единствено място, дори и на 3000км от мен… Особено, на 3000км от мен. Вилата е мястото, което познавам от първите си спомени. Тук е моето семейство, нашите традиции. Тук е символът на изначалните човешки нужди – подслон и любов. Тук е моето детство.

Няма значение колко е голяма, как изглежда, къде се намира… Вилата е приютила безброй хора, посрещнала безброй рождени дни, Великден-и и Гергьовден-и, видяла безброй усмивки и подсушила безброй сълзи. Сготвила е за безброй гладни корема и затворила несметни количества зимнина.

Вилата е отгледала рози и лянове, лалета, бамбук и чемшир, лавандула и слънчогледи, моркови, чесън и магданоз, череши и вишни, ябълки и круши, финап и малини, орехи, грозде, домати, домати и домати…


Вилата е видяла поколения деца, котки, кучета, лястовички и жътварки. Вдъхновила е артисти от всички изкуства. Помогнала е на безброй деца да бъдат деца: да играят криеница късно вечер, да се бият с възглавници по леглата, да се пръскат с маркуч на поляната, да си разказват глупави вицове по кюшетата и да крадат зелени сливи… А, и сливи отглежда вилата.

Терасата е слагала и вдигала безброй маси, за кафе, обяд или банкет. Видяла е безброй кораби и платноходи, изгреви и залези; всеки цвят на дъгата, всеки нюанс на мъглата, всяко цветчена ляновете и албицията… Осигурила е вечерен жабешки хор за безброй гости и морски преживявания за малки и големи.

Вилата не е същата като в началото. Тя сподели живота си със семейството, познати и непознати приятели и научи толкова много от тях и от нас. Сега е напълно различна, попила знанията и нуждите на семейството си и преживяла някои физически промени. Но тя е моят дом, моето семейство, в който живеят всички уроци за живота.


Неземно благодарна съм за всички, който създадоха този земен рай за мен – този дом, това семейство. Надявам с един ден и моите деца да видят и почувстват това, което и аз виждам и чувствам всеки път като се върна там (дори и в мислите си)!

Лятната ни вила е най-разкошното място, което познавам. Може би светът предлага още други невъзможни гледки, но моето сърце е само тук и вечно ще е.

Останете си Вивид,

Вася

Един от вдъхновените е артисти е нашата любима акварелистка Калина Тонева:


Vivid Key

© 2020 от Василена Коларова

АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest