Истории за Вълнения

ENGLISH POST

Преглед - Мислите от пътеводители ми от 2ри май, всичко наведнъж. Колко пъти използвам думата въодушевена???


***


2ри май 2019г.

Всичко се случва наведнъж!

Не само, че тази сутрин ми одобриха визата за Австралия, но и току-що си купихме самолетните билети!


Умът ми не може напълно да го побере. Въпреки че го говорим от месеци, едно нещо така и не осъзнах - не много хора могат да тръгнат на такова пътуване. Всъщност, много малко хора могат. И не мисля, че дори мога да разбера привилегията и късмета на моя живот, които ми го позволяват.


Все пак отивам на другия край на света след като напусна работа, без планове да изкарвам пари докато съм там и след като с Ник платим половината от сватбата. Знам, че когато става въпрос за пари, не съм аз човекът, който е допринесъл най-много, и за това ще съм вечно благодарна на хората в живота ми, които са ме довели до този момент.


Помирисвам го - солта в океана, бриза във въздуха, задуха във горещия ван, керосиновите изпарения на летището - свободата да за започнем на ново, да започнем с мечтите си.


Заклевам се, че това няма да е една загубена възможност. Ще се гмурна с цялото ми сърце и душа в нея; в себе си; във връзката ни.

Днес ще си легна щастлива и ще се събудя с оптимизъм за вятъра на промяната.


4 седмици докато подам молба за напускане.

8 седмици докато напусна работата, апартамента и Англия.

12 седмици докато сме женени.

16 седмици докато видя едно малко бебе.

18 седмици докато стъпим в Сидни.


ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!


***


15ти май 2019г.

Невъобразимо въодушевяващо е как, добавяйки едно по едно изживяванията* към сватбения сайт**, започнах да си представям пътешествието. Може би, защото не аз създадох списъка (а Ник), процеса на качването им на сайта създава една цялостна картина за това колко абсолютно невероятно ще е това пътуване.


Мисля си, че всички тези подарени изживявания, напълно ще променят начина, по който с Ник пътуваме. Обикновено ние пестим всяка стотинка и търсим само безплатните дейности на дестинацията. Този път, обаче, ще имаме възможността да се гмурнем в културата на мястото, защото тези изживявания вече ще са ни платени. Надявам се, че това ще промени и нагласата ни, защото не всичко трябва да е безплатно.


Нямам търпение да минат 114 дена!


*За сватбени подаръци помолихме гостите ни за пари за определени преживявания по време на пътуването ни.


**С Ник създадохме сайт за сватбатa, където дадохме подробна информация за деня ни, особено за пътуващите от Англия. Решихме, че е най-лесния начин всички да са информирани за всичко без поканата ни е да е мини роман.


***


3ти юни 2019г.

Сега, когато всички вече знаят за пътуването ни, имаме повече възможности да говорим с хората за тази невероятна нова страница от живота ни. И за първи път това е нещо ново; нещо неочаквано; нещо, което не се случва на всеки друг - като заминаването в университета след гимназията или започването на първата работа след завършването. Това е само за нас двамата и чувството е страхотно, да знаем, че не го споделяме с толкова много други хора.


Остават около три седмици докато приключим работа. Осъзнавам, че сега е време да се захвана пак с Vivid Key и да започна да крещя с пълен глас за ВСИЧКО НОВО!

***11ти юни 2019г.

Все още не съм качила блога* (очаквайте скоро) но все повече и повече хора знаят новината и това ме прави толкова щастлива!


Хазяите ни посетиха за последен път преди напускането. Сметките ни бавно се канселират. По това време след две седмици няма да мисля за работа повече. Храната вкъщи използваме. Някои неща продаваме.


Всичко се случва… въпреки, че май трябва да се фокусирам върху сватбата първо. Да можеше сама да си се планира.


*Все пак качих блога - можете да го прочетете тук.


***


За (почти) ежедневни снимки и новости от пътуването ни, може да ме последвате в Instagram @vassillenna.


Останете си Вивид,

Вася


Vivid Key

© 2020 от Василена Коларова

АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest