Любимите ми източници: МИНИМАЛИЗЪМ


ENGLISH POST

БЛОГ


The Minimalists (Минималистите)

"Джошуа Фийлдс Милбърн и Райън Никодимус помагат на над 20 милиона хора да живеят смислен живот с по-малко чрез техните уебсайт, подкаст, книги и документален филм. Минималистите са отразени в New York Times, Wall Street Journal, Boston Globe, Forbes, TIME, ABC, CBS, NBC, BBC, CBC, and NPR."

Както казва името им, Минималистите са най-добрата инстанция за информация за минимализма. Аз съм прочела една от книгите им, гледала съм филма и съм слушала първите около 50 епизода на подкаста. Обичам ги - те изпращат много ясно съобщение за живота и какво точно е миниализма - не точна бройка неща, а ценността, която прибавят към живота. Истинската страст на Джош е писането и блогът им е пълен с вдъхновяващи думи.


Zero Waste Home (Без-отпадъчен Дом)

"След възприемането на без-отпадъчният начин на живот през 2008 моето семейство се промени към по-добро. Не само сме по-щастливи, но и водим живот на основата на изживяванията, вместо нещата. Боклукът на моето семейство за 2017, този блог и моят книга бестселър дадоха начало на едно глобално движение и вдъхновяват хиляди хора по света за живеят по-семпло и да заемат позиция срещу ненужния боклук. В тях аз предлагам лесна концепция за 5R's: Откажи, Намали, Използвай, Рециклирай, Компостирай - Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, and Rot (точно в този ред). Готови ли сте да се присъедините?"

Беа е (по мое мнение) лидерът на без-отпадъчното движение. Една от основните точки на семейството към без-отпадъчност е минимализмът. В нейната концепция 5R's, Беа има Откажи и Намали като началото на пътя към промяната и тя го доказва чрез притежаването на супер минималистични (за някои дори крайни) гардероб, кухня и като цяло къща. Вярвам, че прочитането на книгата беше едно от първите неща, които ме вдъхновиха да обмисля минимализмът и със сигурност една от надграждащите основи на моята библиотека от източници.

ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ


The True Cost (Истинската Цена)

"Това е история за дрехи. История за дрехите, които носим, хората, които ги правят и влиянието, което има индустрията върху светът. Цената на дрехите ни пада вече десетилетия, докато човешките и екологичните цени се повишават рязко. Истинската цена e новаторски документален филм, който дърпа завесите на неразказаната история и ни кара да се замислим кой плаща цената за нашите дрехи?"

Страхотен е този филм. Отваря очите за модната индустрия и те кара да се замислиш, дори и когато не си така навътре с модата. Знам, че има много контроверсиални мнения по темата за ниско платените работници и дали това е реален проблем, но аз вярвам, че филмът ми помогна истински да разбера ситуацията и напълно промени начина, по който мисля за и купувам дрехи.


Minimalism: A Documentary About The Important Things (Минимализъм: Документален филм за важните неща)

Това е документален филм, създаден от Минималистите (виж горе) и е най-вероятно най-лесният начин да разбереш тяхната идея. Напълно си заслужава да се гледа в онези вечери, когато е трудно да решите какво да гледате - това трябва да е вашият избор.

КНИГИ


The Life-Changing Magic of Tidying Up

(Живото-променящата магия на подреждането)

"Авторът на бестселър и утвърден консултант по подреждането, Мари Кондо, е посветена на организирането на света и на искрата радост в живота на хората. Методът КонМари е начин на живот и мислене, който насърчава цененето на нещата от живота, които носят искри на радост."

Аз съм обсебена от метода КонМари. Мари Кондо не говори точно за минимализъм в книгата си (скоро ще напиша блог по темата). Въпреки това, нейният метод да притежаваш само това, което "носи искри на щастие" и разчистването на всичко останало, в един момент, те води към минимализма. Този метод ме накара напълно да преосмисля начина, по който подреждам вкъщи и ми помогна наистина да поддържам средата си така, както ми харесва, което наистина носи искри на радост.

Можете да прочетете моя пост тук.


The Minimalists: The Books (Минималистите: Книгите)

И отново стигаме до минималистите (виж горе). Това са техните книги, които обобщават техния път към минимализма. Прочела съм само "Everything That Remains" ("Всичко, което остава"), която е за началото на развитието им. Ако трябва да съм абсолютно честа, ако сте гледали филма, слушали TEDx talk и няколко епизода на подкаста, тази книга няма да ви даде някаква нова информация. Но езикът на книгата е хубав и се възприема лесно, заради което е добро четиво преди лягане.

YouTube КАНАЛИ


Ellen Fisher (Елън Фишър)

"Алелуя за силно-вибрационните и животворни растителни храни! Преминаването към веганството преди 10 години ми помогна да излекувам болежките си, които ме възпираха в живота като акне, лошо храносмилане и хранителното разтройство анорексия. Преминала съм през две разкошни веган бремености с много сурови храни и заедно със съпругът ми възпитаваме нашите здрави деца на веган начин на живот. Казвам начин на живот, защото е много повече от диета. Ние сме вегани не само заради здравето ни, но и заради животните и планетата! То е всеобхващащо: насърчаващо ЛЮБОВ, да обичаш всички същества и да виждаш доброто във всички хора и животни. Ето защо съм толкова вдъхновена да споделям здравословни веган рецепти, които можете да намерите в моите електронни книги!"

Абсолютно съм влюбена в семейство Фишър. Искам да съм като тях един ден, може би с малко повече готвени манджи. Семейството е толкова вдъхновяващо, използвайки веганството не само за собственото си здраве, но и за да отгледат обичащи и пламенни деца. Нейните видеа за начина им на живот са разкошни и напълно пристрастяващи. Като хавайско семейство живеят доста минималистично, все така невероятни.


Living the Life You Love (Живеещи живота, който обичате)

"Здравейте! Казвам се Кей и този канал е за умишлен живот чрез диета, начин на живот и мислене. Говоря по теми като веганство, минимализъм, без-отпадъчност и още толкова много. Искам да помогна хората да видят колко е лесно да живееш здравословен и устойчив живот и да се присъединя към други на подобно пътешествие като моето. Ако това звучи добре за вас натиснете бутона за абонамент и се присъединете към мен и моите чудесни последователи, разпръсвайки любов по света! Изпращам ви толкова много любов и светлина."

Kей е, честно казано, една от любимите ми Ютюбъри в момента. Наистина се наслаждавам на позитивния и и сияен стил. За каквото и да са видеата и, те ме успокояват, карат ме да се усмихна и ми дават малко по-различна гледна точка за теми, които разучавам толкова много. Напълно си заслужава да се абонирате за нейния канал и също така има много симпатично магазинче за бижута в Etsy. Виж те го!


Madeleine Olivia (Маделин Оливия)

Маделин Оливия създава видеа за веган рецепти, минимализъм и натурална грижа за тялото.

Започнах да следя Мади преди година, кога видеата и основно бяха за минимализъм и разчистване. Има много клипове по темата и това, което най-много харесвам е, че разчиства едни и същи места отново и отново. Не само аз пренареждам кухненските шкафчета 5-6 пъти.


Messy Minimalist (Разхвърленият минималист)

"Аз съм Рейчъл! Съпруга, мама, бос дама в рекламна агенция, собственик на хан и създател на MessyMinimalist.com. Това са моите приключения!"

Видеата на Рейчъл за толкова приятни - от натрупано в организирано пространство във всяко видео. Много е честна и истинска и показва нещата такива, каквито са. Не научавам много от нея, но ОКРто ми е доволно.


muchelleb (Мишел Би)

"Хей, аз съм Мишел Би. Интересувам се от личностно преоткриване, минимализъм, изучаване на нови неща, хубави хора и всичко със солен карамел. Този канал е за всеки тръгнал по път за личностно израстване към по-умишлен живот."

Това са толкова успокояващи и красиви видеа и много ми харесва, че са къси и точни. Освен клипчетата за умишлен живот Мишел има 30-дневно предизвикателство за разчистване, за което има и книга. Прави ме щастлива да гледам видеата и и тези задръстени към разчистени места са така приятни.


Sarah Lemkus (Сара Лемкус)

"Здравей и добре дошъл в моя канал! Аз съм Сара! Аз съм млада майка и живея в Нова Зеландия. На моя канал ще видите видеа за съчувствие, за веган начинът на живот на мен и моето семейство, пътуване, рецепти, влогове, съвети и още много!"

Сара, като Елън, е вдъхновение за страхотно семейство. Има страхотни видеа за умишлен живот и минимализъм, които ме инспирират да правя повече. Просто искам да съм част от тяхното семейство!


Vivid Key

© 2020 от Василена Коларова

АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest