Любимите ми източници: БАЛАНСИРАН ЖИВОТ


ENGLISH POST

КНИГИ


The 5 Love Languages (Петте езика на любовта)

"Петте езика на любовта® е преобразила многобройни връзки. Идеите са прости и предадени с яснота и хумор, правейки книгата както практична, така и лична. Ще бъдете вдъхновени от истории от живота и насърчавани от достъпния подход на Гари Чапман."

Слушах книгата в Audible (защото беше безплатно) и има ТОЛКОВА МНОГО СМИСЪЛ! Смятам, че абсолютно всеки трябва да се сдобие с книгата и да я прочете, особено като е преведана на толкова много езици. Сега разбирам по-добре себе си, Ник, мама и всеки друг, с когото имам близка връзка. Теорията е толкова очевидна, че не знам как не я знае всеки. Прочетете я! Ако можех, щях да ви накарам да я прочетете!


Lagom: The Swedish Art of Balanced Living (Лагом: Шведското изкуство на балансирания живот)

"Лагом е новия скандинавски начин на живот, който превзема света. Тази страхотно илюстрирана книга дава идеята за този транформиращ подход към живота и изследва как лагом е помогнала на Швеция да бъде в топ 10 от доклада от 2017 за Световно Щастие. Лагом, няма еквивалент в английския език, но горе-долу се превежда като "не твърде много, не твърде малко, просто точно". Смятам се, че думата произлиза от викингския термин "лагет ом", който се отнася за купата с медовина, която се прехвърляла около кръга и стигала точно за по една глътка за всеки."

Четейки тази книга, имах чувството, че чета за себе си и моят възприет начин на живот. Въпреки, че съм израстнала в напълно различна култура и обстановка, някак си се чувствам като Швед. И дори си мисля, че някой ден можем да се остановим там, дори и да е далеч от настоящето.


Unprocessed: My City-Dwelling Year of Reclaiming Real Food (Непреработена: Моята година в града, възтановявайки истинската храна)

"Здравейте! Аз съм писател и живея в Остин, Тексас, където съм старши редактор на Austin Monthly, градското списание на Остин. Също така бях основаващ редактор в Edible Baja Arizona, местно списание за храна, обслужващо Тюсон и граничещите области. Автор съм на Непреработена: Моята година в града, възтановявайки истинската храна (William Morrow 2015) - мемоар за моето едногодишно пътешествие в ядене само на цяла, непреработена храна, преплетено с журналистическо проучване на това какво наистина означава "непреработен", защо е важно и как да си го позволим. "Непреработена" беше обявена за югозападна книга на годината през 2015 година."

Аз прочетох Непреработена преди да бях станала веган, преди да знаех каквото и да е за храненето с цели храни или за храненето въобще. Знаех само градските митове, бабините приказки и разни фейсбук статии. И дори като пламенен готвач, аз все пак не обръщах много внимание на преработената част от храната ни. Тази книга също е базирана на американски статистики, но съм сигурна, че инфромацията доста се препокрива навсякъде по света. Приятно и беше да прочета книгата и да науча толкова нови неща и посади, може би, първата идея за по-устойчива диета с цели храни, която се засили с веганството.

YouTube КАНАЛИ


Yoga with Adriene (Йога с Ейдриан)

"Добре дошли в канала на YWA! Добре дошли на всички нива, всички тела, всички полове, всички души! Намерете тук тренировка, която да подхожда на нстроението ви или започнете пътешествие на излекуване. Поизпотете се или се успокойте и освободете уморените ум и тяло. Създайте място. Култивирайте самообич. Отделете време са себе си. Гмурнете се, забавлявахте се. Свържете. Паднете от коня и пак се качете. Свържете се отново. Направете най-доброто, бъдете автентични и намерете това, което чувствате добре. Аз ще ви подкрепям и тази общност е страхотна. Давайте! Дори не трябва да излизате от вкъщи."

Въпреки че чувствам връзка с много хора онлайн, Ейдриан е моята любов. Това да си йога инструктор е много повече от разтягане и тя напълно излъчва това чувство. Тя ме кара да се чувствам толкова уверено на постелката, че посветих 2018 на нея и на моята една единствена резолюция за годината - 260 дена йога, всичките с Ейдриан. Може би Йога не е упражнение, а начин на живот и може би скоро ще стигна до сърцето и.


Ellen Fisher

"Алелуя за силно-вибрационните и животворни растителни храни! Преминаването към веганството преди 10 години ми помогна да излекувам болежките си, които ме възпираха в живота като акне, лошо храносмилане и хранителното разтройство анорексия. Преминала съм през две разкошни веган бремености с много сурови храни и заедно със съпругът ми възпитаваме нашите здрави деца на веган начин на живот. Казвам начин на живот, защото е много повече от диета. Ние сме вегани не само заради здравето ни, но и заради животните и планетата! То е всеобхващащо: насърчаващо ЛЮБОВ, да обичаш всички същества и да виждаш доброто във всички хора и животни. Ето защо съм толкова вдъхновена да споделям здравословни веган рецепти, които можете да намерите в моите електронни книги!"

Абсолютно съм влюбена в семейство Фишър, Искам да съм като тях един ден, може би с малко повече готвени манджи. Семейството е толкова вдъхновяващо, използвайки веганството не само собственото си здраве, но и за да отгледат обичащи и пламенни деца. Нейните видеа за начина им на живот са разкошни и напълно пристрастяващи. Като хавайско семейство живеят доста минималистично, и са все така невероятни. Инспирира ме някой ден да имам също толкова щастливо семейство.


The Financial Diet (Финансовата диета)

"Финансовата диета говори за лични финански по начин, който не те кара да се свиеш на топка и да заревеш. Това е всичко, което искате да знаете за парите и по-добър живот, дори и за абсолютния начинаещ."

Mоже би в училище не ни учат финанси, но екипът на Финансовата диета са тук, за да помогнат и да направят всичко да изглежда лесно и достъпно. Научих, че някои неща, като например спешния фонд, са животоспасяващи. И ми харесва, че не се придържат само към неща като бюджет, изплащане на заеми, а всъщност изследват голямата картина. Свързват всички малки неща в живота към голямата финансова идея и за това видеата им са образователни за живота като цяло.


Muchelle B

"Хей, аз съм Мишел Би. Интересувам се от личностно преоткриване, минимализъм, изучаване на нови неща, хубави хора и всичко със солен карамел. Този канал е за всеки тръгнал по път за личностно израстване към по-умишлен живот."

Това са толкова успокояващи и красиви видеа и много ми харесва, че са къси и точни. Мишел има много клипове на теми като вдъхновение, мотивация, отлагане, креативност, себеобич и каквото още може да се сетите, за да направиш себе си и живота си по-добър и по-пълен. Много съм щастлива, когато гледам видеата и и ме вдъхновяват да се вгледам в себе си и рефлектирам върху живота си.


Sarah Lemkus

"Здравей и добре дошъл в моя канал! Аз съм Сара! Аз съм млада майка и живея в Нова Зеландия. На моя канал ще видите видеа за съчувствие, за веган начинът на живот на мен и моето семейство, пътуване, рецепти, влогове, съвети и още много!"

Сара, като Елън, е вдъхновение за страхотно семейство. Има страхотни видеа за умишлен живот и минимализъм, които ме инспирират да правя повече. Просто искам да съм част от тяхното семейство!


Vet Ranch

Vet Ranch е канал, който следва ветеринари в Тексас. Работата им е фокусирана върху изоставени любимци и всички медицински разхои са поети от дарения.

Vet Ranch не е веган канал въобще. Това са просто пострадали кучета и котки и чаровни ветеринари. Въпреки това, тези клипове ми показват през какво минават животните, заради нас хората и как малко любов и внимание може да преобърне живота им. А и още повече ме убеждава, че омашните любимци ВИНАГИ трябва да бъдат осиновени, а не от развъдник. Вижте ги, толкова са сладки!


Vivid Key

© 2020 от Василена Коларова

АБОНИРАЙ СЕ ЗА ИЗВЕСТИЯ:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest